Pastoraat op internet

Nu veel mensen niet meer zo direct de weg naar een kerk kunnen vinden, is het zinnig om via andere wegen mensen in aanraking met het Evangelie te brengen. Dat kan bijvoorbeeld via de dagelijkse krant. Alleen, welke krant schrijft er nog over het Evangelie? Vroeger was dat Trouw, een krant die veel gelezen werd om z’n inhoudelijke berichtgeving. Maar tegenwoordig moet je ook in deze krant (misschien wel de beste van Nederland??) naar een stukje evangelische verdieping zoeken. Ik lees…

Nu veel mensen niet meer zo direct de weg naar een kerk kunnen vinden, is het zinnig om via andere wegen mensen in aanraking met het Evangelie te brengen. Dat kan bijvoorbeeld via de dagelijkse krant. Alleen, welke krant schrijft er nog over het Evangelie? Vroeger was dat Trouw, een krant die veel gelezen werd om z’n inhoudelijke berichtgeving. Maar tegenwoordig moet je ook in deze krant (misschien wel de beste van Nederland??) naar een stukje evangelische verdieping zoeken. Ik lees de dagelijkse bijlage van de Verdieping nog wel, doch vind er dikwijls niets meer echt lezenswaardigs in. Gelukkig zijn er ook nog andere kranten zoals het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad. Mijn vrouw en ik zijn dankbare lezers van de laatst genoemde krant. Veel artikelen pakken dagelijks onze aandacht.

Niet alleen de berichtgeving van het wel en wee der grote en vooral ook kleine kerken worden gelezen, maar ook de vele artikelen die gaan over het gewone dagelijkse leven. De krant is gelukkig gespeend van hoogdravende artikelen, waar geen doorkomen aan is. En de bezorging is altijd prompt op tijd. Slechts één keer in de afgelopen twee jaar is het gebeurd, dat we ’s morgens vroeg de krant niet in de bus vonden. Naast de krant heb je ook nog het Internet, waar veel mensen het nieuws vandaag halen. Ook kerken maken daar tegenwoordig gelukkig gebruik van. Zo vind je daar websites met enkel preken. Dit bracht mij op de gedachte om ook mijn preken op de website te zetten. De mensen die ’s zondags bij mij in de kerk waren, kunnen de preek dan nog eens nalezen en andere mensen, die de gang naar de kerk niet meer maken maar toch behoefte hebben aan een geestelijk woord, kan ik er (hoop ik) mee helpen. Moge zo www.pastoralekroes.nl een beetje hulp en troost brengen aan zoekende mensen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *