Lijden aan een verlies

Veel mensen lijden aan een verlies. Dat is best heftig. Het kan je hele leven bepalen.

Veel mensen lijden aan een verlies. Dat is best heftig. Het kan je hele leven bepalen. Daarom is het goed om daar eens wat over te praten. Je merkt dan dat je niet alleen staat, in je verlies.

Ik wil proberen de komende maanden daar wat over te schrijven. In een nieuwe rubriek, die ik samenvattend ‘Rouw en rouwverwerking’ wil gaan noemen. Daarin kunnen –denk ik – de volgende onderwerpen en vragen besproken worden:

Lijden aan een verlies, troost van God en troost van mensen, Bijbelteksten, samen is niet alleen, helpende handen, een leeg huis, het laatste afscheid, hoe moet het nu verder?, het stervensproces, begraven of cremeren, thuis of in het ziekenhuis?, de rouwdienst, de begrafenis, rouwgebruiken, rouwverwerking… Daar is heel wat om over na te denken. Misschien kunnen we elkaar daarbij helpen. U mag daarop ook reageren. Het zou goed zijn, wanneer we met elkaar in gesprek kwamen. Vandaag al vast het eerste artikel: Lijden aan een verlies, in de nieuwe rubriek ‘rouw en rouwverwerking’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *