Geboren de Zaligmaker

We krijgen een geboortekaartje van God! “U is heden de Zaligmaker geboren!” Niet zo maar iemand, maar een bijzonder kind, dat komt om zalig te maken, dat wil zeggen om anderen gelukkig en blij te maken, om mensen te redden, om mensen bij God te brengen. Hebben we zo iemand nodig? De Psalmdichter denkt van wel, ik denk ’t ook. Wij voelen ons vaak zo hulpeloos en eenzaam en angstig, precies zoals de dichter het zegt.

Geboren de Zaligmaker,
welke is Christus, de Here,
in de stad van David…

Een ster in de kerstboomEen engel vertelt het ons. De engel spreekt namens God. We krijgen een geboortekaartje van God! “U is heden de Zaligmaker geboren!” Niet zo maar iemand, maar een bijzonder kind, dat komt om zalig te maken, dat wil zeggen om anderen gelukkig en blij te maken, om mensen te redden, om mensen bij God te brengen. En dan moeten we denken aan de profeten en de psalmen, waar zo vaak gesproken wordt over iemand die in de toekomst zou komen om de mensen gelukkig te maken. Zoals in Psalm 72:

Hij zal de redder zijn der armen,
Hij hoort hun hulpgeschrei.
Hij is met koninklijk erbarmen
hun eenzaamheid nabij.
Hij helpt, met hun bestaan bewogen,
die zijn in vrees verward.
Hun bloed is kostbaar in zijn  ogen.
Hij draagt hen in zijn hart.

Hebben we zo iemand nodig? De Psalmdichter denkt van wel, ik denk ’t ook. Wij voelen ons vaak zo hulpeloos en eenzaam en angstig, precies zoals de dichter het zegt. Daarom hebben we de Helper nodig! God weet dat ook van ons. En Hij zendt ons die Helper. Dat is kerstfeest ten voeten uit. Zonder die Helper redden we ’t niet. Hij is de Redder der armen… zulke mensen als wij zijn.

Het geboortebericht van Christus, de Heer, raakt ons allemaal. Het is voor een ieder van ons bedoeld. In de stad van David is de ster opgegaan, het huidige Jeruzalem, waar de vrede nog ver te zoeken is. Maar hij staat daar op heel de wereld. Ook wij hier in Barendrecht mogen daar een sprankje licht van ontvangen. Ook ons leven wil geraakt worden door dat mooie bericht van de geboorte van de Zaligmaker. Let u maar goed op de brievenbus. Het geboortekaartje van Jezus wordt beslist ook aan u bezorgd!

Gezegend Kerstfeest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *