Doe mij recht

De dichter is zich ook bewust van zijn onzekere toestand: “Ziel, wat zijt gij onrustig in mij?” Zo wendt hij zich tot God, Die zijn enige toevlucht is. Hij pakt de citer en zingt een lied tot God.

“Doe mij recht, o God, en voer mijn rechtsgeding”
Psalm 43, 1

In deze Psalm blijkt duidelijk, waarom de mens in deze wereld een advocaat nodig heeft. Om zich heen ziet de Psalmdichter bedrog en onrecht, want de vijand onderdrukt zijn volk. Wie kan hulp bieden?

Het voelt alsof God hem verlaten heeft. En toch weet hij, dat er niemand is dan God alleen, die hem helpen kan en voor hem pleiten wil. In de duisternis is licht nodig. Tegenover het onrecht moet er waarheid komen. Vandaar dat hij gaat bidden: dat God hem begeleiden wil met Zijn licht en waarheid. Maar hij is zich ook bewust van zijn onzekere toestand: “Ziel, wat zijt gij onrustig in mij?” Zo wendt hij zich tot God, Die zijn enige toevlucht is. Hij pakt de citer en zingt een lied tot God. Hij weet dat God hem verlossen zal!

Wij weten, dat God dit ook gedaan heeft, door Jezus Christus. De Ene, Die helpen kan en wil, die licht en waarheid kan schenken, heeft het ook gedaan en zal het altijd blijven doen, voor ons. Laten we op Hem vertrouwen! Zoals Hans Bouma dichtte:

Leven als de bomen

   
Leven als de bomen,
Trouw en aardsgezind,
Bij het water wonen,
Leven van de wind.

Hemelhoog geloven,
Leven uit één stuk,
Ademnood te boven,
Onverdeeld geluk.

Leven als de bomen,
God heeft hen geplant,
Leven om te loven,
Leven uit Gods hand.

Op de lente hopen,
Weten van de herfst,
Dromen van de zomer,
Leven dat niet sterft.

Toevlucht voor de vogels,
Schaduw, onderdak,
Huis van mededogen,
Liefde wijdvertakt.

Leven als de bomen,
Zingen voor je God,
Levenslang geloven,
Vast voet aan grond.

Eén gedachte over “Doe mij recht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *