Boek: De hemel in mijn hoofd

“Ik weet niet of er een hemel is. Maar mijn moeder leeft voort in mijn herinneringen. Het hiernamaals zit in mijn hoofd.” Dat zegt een van de geïnterviewden in het boek van Kalien Blonden.

Omslag De hemel in mijn hoofdGraag noem ik hier het boek van Kalien Blonden “De hemel op mijn hoofd”. Zij schrijft me;

In dit boek interview ik mensen die lang geleden (20-30 jaar) een dierbare zijn verloren. Het boek gaat in op de vraag of tijd alle wonden heelt en laat zien hoe mensen ook na zo’n lange tijd hun dierbare blijven gedenken. Naast nabestaanden zijn ook mensen geïnterviewd uit verschillende levensbeschouwingen die vertellen over rouw- en herdenkingsrituelen in het Jodendom, de islam, het katholicisme en het protestantisme.

En in het persbericht:

“Ik weet niet of er een hemel is. Maar mijn moeder leeft voort in mijn herinneringen. Het hiernamaals zit in mijn hoofd.” Dat zegt een van de geïnterviewden uit het boek De hemel in mijn hoofd.
KRO-journaliste Kalien Blonden laat mensen aan het woord die lang geleden een dierbare zijn verloren. Zij maakte dit mee in 1981. Toen ze zeventien was stierf haar schoolvriendin. Een gebeurtenis die diepe indruk op haar maakte. Nu, na 25 jaar, vraagt ze zich af wat tijd doet met verdriet. Heelt tijd alle wonden?
Uit de interviews blijkt dat verdriet verandert. Het wordt minder heftig en verdwijnt naar de achtergrond. Maar de nagedachtenis aan dierbaren blijft. Mensen denken ook na 20 of 25 jaar, vaak nog iedere dag aan degenen die ze kwijtraakten. ‘ De hemel in mijn hoofd’ is daarom gaandeweg ook een boek geworden over herdenken en gedenken. Naast verhalen van nabestaanden worden rouw en herdenken ook belicht vanuit verschillende levensbeschouwingen.
In het najaar, rondom Allerzielen, start de KRO met een nieuw programma ‘Geschenk uit de Hemel’. Acht herinneringsportretten van bijzondere doden. Het programma laat zien hoe gewone mensen nog altijd herdacht worden en voortleven in herinnering. Een eerste vergelijkbare uitzending van Kruispunt rond Allerzielen maakte veel los. Dit inspireerde Kruispunt-redacteur Kalien Blonden tot zowel programma als boek. In samenwerking met KRO/RKK

Uitvoering Gebonden
Formaat 13,5 x 21,5 cm
Omvang ca. 160 blz.
Prijs ca. € 14,90
Het boek is ook te bestellen bij de KRO via 0900-1304. De prijs is dan 16,95 incl. verzendkosten.

2 gedachten over “Boek: De hemel in mijn hoofd”

  1. Dit is een boek vol herkenning voor mij. Mijn moeder is dertig jaar geleden overleden, toen was ik dertien. En pas nu zit ik volop in de verwerking. Prachtig en dierbaar boek.

  2. Beste Anna, ik ben blij, dat je aan dit boek zo veel gehad hebt en dat je zo veel goede herinneringen bewaart aan je moeder. Groetjes, ds.Kroes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *