Weer thuis

Vier doktoren keken dagelijks naar me. Vele lieve zusters hebben me verzorgd en letterlijk opgetild uit bed, want ik kon niets meer, niet (op)staan, geen stap lopen, mijn handen en polsen waren krachteloos, en ook het spreken ging niet meer. Met handspoelingen in de buik, 4 keer per dag, hebben ze geprobeerd het vocht er uit te krijgen. En nu, na bijna drie weken ben ik weer thuis gekomen.

In de week voordat we de gouden bruiloft zouden vieren voelde ik me steeds slechter worden. Daarom hebben we op vrijdag vóór de geplande datum (9 mei) het feest gecanceld en zijn op maandag daarna de spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis binnen gegaan. Daar constateerden ze veel te lage bloeddruk en veel te veel vocht. Dus heel slechte wekende nieren.

Ik heb daarna van alles gehad. Vier doktoren keken dagelijks naar me. Vele lieve zusters hebben me verzorgd en letterlijk opgetild uit bed, want ik kon niets meer, niet (op)staan, geen stap lopen, mijn handen en polsen waren krachteloos, en ook het spreken ging niet meer. Met handspoelingen in de buik, 4 keer per dag, hebben ze geprobeerd het vocht er uit te krijgen. En nu, na bijna drie weken ben ik weer thuis gekomen. De kracht is een beetje teruggekeerd, maar er moet nog veel bijkomen! Ik geniet van mijn heerlijke sta-op-stoel en de studeerkamer en vooral van Tilly. ’s Avonds om 9 uur lig ik al aan bed, want dan sluit het PD-team van het ziekenhuis me aan  (aan de homechoice). Nu de nierdialyse weer is gestart hoop ik snel op te knappen en ook weer regelmatig een stukje te kunnen schrijven op de website.

8 gedachten over “Weer thuis”

 1. O,gelukkig,je bent er nog!
  Onze Lieve Heer heeft een gouden draadje met jou en Tilly.
  Lieve groetjes uit Breukelen

 2. Geachte dominee Kroes,

  Gelukkig weer een stukje van u; ik had juist de pc aangezet om te informeren of u soms weer zieker geworden bent. Er kwam immers geen preek o.i.d. meer van u; al een paar weken keek ik tevergeefs op de site. Ik hoop van harte, dat u weer snel in staat bent om iets te schrijven. Van harte beterschap gewenst.
  Een hartelijke groet, ook voor uw vrouw.
  Ien

 3. Beste Dominee Kroes, ik mis u al een poosje, want bijna elke dag bezoek ik u website. Wij mensen weten niet wat u mee gemaakt hebt. Maar gelukkig mag u thuis, weer op krachten komen. De HERE GOD is geprezen voor ZIJN Genade en Liefde , voor u. Ik kan wel begrijpen dat de mensen in de ziekenhuis heel erg lief voor zijn. Want de HERE GOD heeft u lief, en u straal de kracht van zwakheid naar GOD wil , opdat de mensen in de ziekenhuis u, met uiterste zorg behandelen daarmee bemoedig zullen worden. Voor ons, is een bemoediging door u preek; “ Een zomerse toekomst “. Bedankt. Liefs en de groeten en GOD ZEGEN. fred.

 4. Lieve ds Kroes ik hoop dat de Heer U nog een tijdje bij UW samen laat zijn,zeker nu u al zo”n tijd samen bent wat een genade .Ook wij vinden
  Uw Preken bemoedigen zoveell mensen en ook mij !Moge de Here u beiden kracht geven vooral uw liev vrouw om voor u te zorgen ,
  ik eindig met veel lievee groetjes voor Uw beiden
  Thea van Wijk .

 5. Beste dominee,
  Hier nog eentje die u gemist heeft.
  Ook ik heb veel aan uw stukjes en de mooi ogende site doet me met plezier lezen!
  Ik hoop dat het met uw gezondheid nu weer beter mag gaan en dat we weer regelmatig nieuwe stukjes van u kunnen lezen.
  Hartelijke groet van Olla uit België.

 6. Surfend op internet kwam ik ook bij jouw site en las dat je in het ziekenhuis hebt gelegen en niet zomaar vanwege een verkoudheidje.
  al hebben we elkaar nog nooit ontmoet, ik wens jou en je vrouw heel veel kracht en sterkte toe.

  Ik ben een tijdje niet bij Lucy geweest; we hadden het beiden druk. Maar nu ga ik a.s. woensdagmorgen een poosje bijpraten met haar.

  Met een hartelijke en bemoedigende groet,

  Marianne Oskam- van Zwol

 7. Beste Coos, Ien, Fred, Thea en Olla,
  Wat een lieve vrienden en vriendinnen heb ik toch! Dat jullie aan mij denken, vind ik tof! Ja, gelukkig gaat het nu weer wat beter, ik ben nu ruim een week aan de nachtdialyse. Je krijgt er wel gebroken nachten door, maar je gaat je ook beter voelen. Heel veel overtollig vocht is weggelopen met de afvalstoffen. Ik ben in een week tijd 7 kilo afgevallen En ook dat bevalt me best. Alleen de pijn in de benen is gebleven. Met m,’n armen en handen kan ik nu weer van alles, maar die knieën!We zijn al weer bij de reumatoloog geweest. Maar die weet alleen maar nieuwe knieën aan te bevelen. Maar daar voelen wij niet veel voor. Het zou een geweldige aanslag betekenen op hart en nieren. Dus rommelen we nog maar door! De fysiotherapeut is ook al ingeschakelde. We gaan veel oefenen, elke dag een stukje verder.
  Lieve mensen, nogmaals bedankt, en de hartelijke groeten ook van Tilly, Flip.

 8. Beste Marianne,
  Leuk weer iets van je te horen!Goede vrienden denken aan elkaar en geven om elkaar.Zo is het ook met jou en Lucy. Hat gaat gelukkig goed met haar. Ze heeft een hele fijne vriend, die ze eigenlijk al lang kent. Die geeft haar veel steun. Enfin je zult het allemaal wel horen, als je haar spreekt.We wensen jullie een een fijn gesprek toe! Veel liefs van Tilly en Flip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *