Sterren op glas

Je kunt ook in huis zien dat Kerst nadert. De kleuren rood en groen nemen toe in het interieur. Mijn vrouw Tilly heeft alle Kerstspullen van zolder naar beneden gehaald, behalve dan de boom en het optuigsel, dat komt volgende week. Daar zijn veel dingetjes bij waar je kaarsen in kunt doen. Tilly houdt van rood. En zij maakt van de restanten van vroegere stukjes weer een leuk geheel. Zo kwamen er vandaag…

Je kunt ook in huis zien dat Kerst nadert. De kleuren rood en groen nemen toe in het interieur. Mijn vrouw Tilly heeft alle Kerstspullen van zolder naar beneden gehaald, behalve dan de boom en het optuigsel, dat komt volgende week. Daar zijn veel dingetjes bij waar je kaarsen in kunt doen. Tilly houdt van rood. En zij maakt van de restanten van vroegere stukjes weer een leuk geheel.

Zo kwamen er vandaag twee kleine Kerststerren op onze glazen tafel, ingepakt in mooie zilveren houdertjes op een gedecoreerde glazen schaal met ‘robijntjes’. Dat had ze nog ergens van over gehouden vorig jaar. En die Kertststerretjes kon ze nog te pakken krijgen op de Middenbaan. Zo heet de winkelstraat hier in Barendrecht. Raar toch dat het aankomende Kerstfeest mensen zo in beweging brengt! Het huis wordt gezellig gemaakt, de feestdagen worden al vast ingevuld met kinderen en kleinkinderen en feestelijke hapjes. Maar ook gemeenschappen van mensen buitenshuis krijgen de kriebels om iets gezelligs te gaan doen, bijvoorbeeld de vrouwenverenigingen (HVD en zo) en de ouderenbonden en niet te vergeten de Kerken. Een mens kan het er maar druk mee hebben. Toch blijft het mooiste: die sterren op glas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *