See

U heeft er misschien nog nooit van gehoord, toch is het de moeite waard! Het is namelijk een klein schilderachtig plaatsje in één van de mooiste streken van Oostenrijk. Het ligt helemaal aan de Westkant, in het Paznauntal, dat zich uitstrekt van Landeck de hoogte in tot de Bielerhöhe (2036 m), waarna het overgaat in het Montafondal en weer afzakt tot Bludenz.

U heeft er misschien nog nooit van gehoord, toch is het de moeite waard! Het is namelijk een klein schilderachtig plaatsje in één van de mooiste streken van Oostenrijk. Het ligt helemaal aan de Westkant, in het Paznauntal, dat zich uitstrekt van Landeck de hoogte in tot de Bielerhöhe (2036 m), waarna het overgaat in het Montafondal en weer afzakt tot Bludenz. In het Paznauntal heb je nog de grotere plaatsen Ischgl en Galtür. In de winter is het daar erg druk, vanwege de wintersport. Maar in de tijd, dat wij daar waren, was het er erg rustig.

We verbleven in een prachtig familiehotel, zeer “preiswert”. Het hotel heet “Mallaun” naar de naam van de familie. Het is er erg gezellig, omdat je de familieleden (man, vrouw, dochter, schoonzoon) persoonlijk kunt aanspreken. Een heel goede verzorging ook. Mooie kamers en een uistekende keuken.

Het hotel ligt vlak onder een kabelbaan met “eitjes”, die omhoog gaat naar de alm, waar ‘s-winters prachtig geskied kan worden. Vanuit See kun je naar het oude stadje Landeck , waar een uitgebreid winkelcentrum is.

We hebben tochten gemaakt door het Kaunertal, het Pitztal en het Oetztal en via Nauders naar Italië, over de Reschen Pass het Vintschtal in, tot Burgeis. Natuurlijk waren we ook boven op de Bielerhöhe, waar we allemaal loslopende koeien en paarden konden aaien. En niet te vergeten het prachtige klooster in Stams! Heen zijn we gegaan over Reutte en de Fern Pass en toen een stuk autobaan naar Landeck. Maar omdat ons tolkaartje van 10 dagen op was, zijn we terug gegaan binnen over St.Anton en Lech en zo naar Reutte, werkelijk een schitterende route!

Zowel op de heen- als op de terugreis hebben we overnacht in Giengen, in hotel Salzburgerhof. Dit stadje ligt op de weg van Würzburg naar Ulm, zo’n 20 km boven de Kreuzung Ulm/Eichingen. Het is een erg mooi oud stadje.

Wilt u meer weten? Kijk naar onze vakantiefoto’s! 

Vakantie in See – Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *