Onze Huisgenoten – Tijger

Behalve een hond hadden we ook al snel een poes. Het werd een rode kater. We noemden hem “Tijger”.  Toen we in Haarlem kwamen, hoorde één van de werkmensen, hoe de kinderen klaagden over hun poesje, dat in Waalwijk weggelopen was.

Behalve een hond hadden we ook al snel een poes. Het werd een rode kater. We noemden hem “Tijger”.  Toen we in Haarlem kwamen, hoorde één van de werkmensen, hoe de kinderen klaagden over hun poesje, dat in Waalwijk weggelopen was. “Geen nood” zei hij, we hebben thuis een nest vol met jonge poesjes. Ik zal er morgen wel één meenemen.” En ja hoor, daar kwam hij aan, de andere dag, met een grote tas en daarin lag het poesje, een schattig rood poesje! Zo kwam Tijger bij ons. Wij waren eerst bezorgd, hoe het gaan zou met Edgar. Maar, dat bleek helemaal geen probleem te zijn. Die twee hadden de grootste lol met elkaar, en het duurde niet lang of Tijger sliep bij Edgar in de mand. Later kreeg Tijger een ontsteking in het linker oog, waardoor hij dat oog moest missen. Hij is dertien jaar geworden. Gelukkig heb ik nog wat oude foto’s van hem. Kijk maar:

 

Voor meer foto’s van “Tijger”, klik hier.

4 gedachten over “Onze Huisgenoten – Tijger”

 1. Ds Kroes wat een lieverd zeg, ik zelf heb de afgelopen drie weken op de twee rode jongens van mijn broer en schoon zus gepast. Dat zijn twee broertjes beren van katten,en die zijn hele maal rood (donker rood) je weet niet wie is zo lijken ze op elkaar, ze heten Tijger en Simba echte lieverds hoor. Zelf heb ik ook altijd dieren gehad en bij mij thuis ook honden en katten!!Wat heeft Tijger een leuke kerstbal om enig zo’n kerstkat!! Ik vind het echt leuk dat jullie van dieren houden.
  Hartelijke groetjes ook aan Uw vrouw.
  PS Zo af en toe spreken we elkaar, uw preken lees ik ook regel matig
  vind ze nog steeds erg fijn..THEA

 2. De anderen foto’s waren ook erg leuk, trouwens uw hele website is heel smaakvol en makkelijk te lezen !!!!
  Groetjes THEA.

 3. ds Kroes ik geniet van de poesen foto”
  Het foto boekje is vertedrend ,zelf heb ik ook een rode poes gehad,hij
  kwam uit het Asiel en was acht jaar.Hij hete Bobby ,was eerst erg schuuw,maar met veel liefde was het een schat. Ik heb hem zes ofzeven jaar gehad.Mijn broer heeft twee rode rakkers het zijn twee broers heb drie weken op ze gepast rode katers hebben iets bijzonders vindt u ook niet?? Ik stop met poesen praat, kan daar nog wel mee door gaan maar dat doen we maar niet!!hartelijke groetjes ook aa uw vrouw Thea.

 4. Beste Thea,
  Ja, over poesen raak je niet uitgepraat! Het zijn zulke intrigerende en lieve diertjes hé? Wat leuk, dat u op de poesen van uw broer en schoonzus past. Hoe doet u dat dan? Gaat u naar hun huis toe of komen de rakkers bij u in huis? Je hebt er wel wat werk mee, maar ke krijgt er ook veel gezelligheid voor terug hé? Nou, vele groeten, ook aan de poesjes hoor! Ds.Kroes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *