Kerstkaart maken

Al in oktober wordt je voor de keuze gesteld: zal ik dit jaar de Kerstkaarten gaan kopen of zal ik er zelf eentje maken. De winkels beginnen al vol te lopen met stapels kerstkaarten en je weet dat je er vroeg bij moet zijn want dan heb je nog de eerste keus. Onze jongste dochter had net besloten een eigen kaart te maken. Ze had de verschillende mogelijkheden van een fotokaart bekeken en de aanbieders met elkaar vergeleken. Ze was zo enthousiast dat ze mij ook heeft overgehaald.

Verdwaald? Op zoek naar een pagina over zelf kerstkaarten maken? Probeer eens https://nl.pinterest.com/engelsrita/kerstkaarten-maken/

Al in oktober wordt je voor de keuze gesteld: zal ik dit jaar de Kerstkaarten gaan kopen of zal ik er zelf eentje maken. De winkels beginnen al vol te lopen met stapels kerstkaarten en je weet dat je er vroeg bij moet zijn want dan heb je nog de eerste keus. Onze jongste dochter had net besloten een eigen kaart te maken. Ze had de verschillende mogelijkheden van een fotokaart bekeken en de aanbieders met elkaar vergeleken. Ze was zo enthousiast dat ze mij ook heeft overgehaald. Een bijkomend voordeel: dan zou de pas aangeschafte digitale camera ook eens zijn nut bewijzen! Nou dat moest dan maar. Dus ik op zoek naar mijn foto’s op de computer. Welke zou ik nemen? Echte winterse foto’s had ik nog niet. Dus: wat dan wel?

Toen viel mijn oog op een tweetal moedereendjes met een hele schare kroost. Ik had die foto genomen op het erf van een oude boerderij die in het voorjaar was afgebrand. Dat gaf veel commotie hier in Barendrecht want het was niet alleen één van de oudste boerderijen maar er werden ook paarden gestald die allemaal zijn omgekomen. Alleen een schuur en een bungalowtje waar de boerenfamilie in woonde was gespaard gebleven. Toen ik daar deze zomer langs snorde (op mijn scootmobiel) zag ik een bordje met ‘uien te koop’. Die hadden we net nodig. Dus ik er op af. De boerin kwam aanlopen en om haar heen een gekrioel van allemaal kleine eendjes met enkele volwassen eenden die de boel bij elkaar hielden. Het was zo’n leuk gezicht en tegelijk ook gaf het zo’n warm gevoel om juist hier op deze plek, waar de dood zo huis gehouden had, weer zo veel nieuw leven te ontmoeten. Ik pakte mijn cameraatje die ik altijd bij me heb in m’n tasje en maakte enkele foto’s. Wel, dat leek me wel wat voor de Kerstkaart: nieuw leven op oude grond… De tijd vergaat, maar God blijft zorgen. Ook in het nieuwe jaar. Zoiets, ja, dat zou goed zijn. Dat heb ik toen maar gedaan en zie hier het resultaat:

2 gedachten over “Kerstkaart maken”

 1. Hallo,

  Via Google kwam ik op jullie website. Zelf vind ik Poobies een handige site om kerstkaarten te maken. Nu je iedereen weer kerstkaarten wil sturen, biedt Poobies echt de uitkomst. Je kunt helemaal je eigen kerstkaart ontwerpen, maar je kan ook kiezen uit hun plaatjes, achtergronden en kleuren enzo. Er zijn best veel voorbeelden waar je uit kan kiezen. De link voor kerstkaarten maken is: http://www.poobies.nl/nl/kerstkaarten/.

  Hopelijk heb je er wat aan!

  Groetjes,
  Lisanne

 2. Beste Lies,
  Bedankt voor je aardige reactie met tip! Het is leuk hé om je eigen Kerstkaart te ontwerpen? Veel plezier er mee hoor!
  Hartelijke groet, ds.Kroes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *