Vakantietijd

Het schooljaar is bijna voorbij en de kleinkinderen krijgen vakantie, zes weken lang! Nou, dat hebben ze verdiend hoor, want ze hebben hard gewerkt. En dat niet alleen op school, maar ook in allerlei verenigingen.

Het schooljaar is bijna voorbij en de kleinkinderen krijgen vakantie, zes weken lang! Nou, dat hebben ze verdiend hoor, want ze hebben hard gewerkt. En dat niet alleen op school, maar ook in allerlei verenigingen.

Onze kleinste, Rayan (4 jaar), ging voor het eerst naar de “grote” school. Dat was een hele ingreep in zijn nog jonge leven. Zijn broer, Chadi (12), is nog steeds aan het voetballen in de BVV Barendrecht en als ik mij niet vergis komt hij gauw bij de jeugd van Feyenoord terecht! Hij heeft de CITO-toets goed doorstaan en gaat straks bij zijn broer op het Dalton-College (HAVO-VWO). Die broer, Salim (16) gaat naar 5-VWO. Hij heeft een uitgebreid technisch pakket en zal er straks flink van lusten! Maar het is zijn lust en zijn leven, met techniek bezig zijn, vooral met IT. Hij is daar voortdurend mee bezig op zijn zolder en heeft zelfs voor zijn vader een website ontworpen. Van hem geldt: “My home is my castle”.

Kleinkinderen

De kleinkinderen in Bleiswijk hebben ook een zwaar jaar achter de rug: samen pianoles en op de schaakvereniging “De Drie Torens” in Berkel en Rodenrijs, Chris (9) op de korfbal en Dieni (11) op badminton. Chris heeft twee bekers gewonnen met schaken en Dieni idem dito met badminton. Als ze quatre mains spelen op de piano zijn het net Nannerl, het oudere zusje van Mozart, en Wolfgang.

En dan gaan we naar De Bilt, waar Robin (10) en Loïs (12) wonen. Robin is de tuinman in de familie. Dat heeft hij van Oma! Hij onderhoudt de grote tuin in De Bilt met tientallen bloembakken. Ook is hij een kei in allerlei huishoudelijke karweitjes, tot grote steun van zijn moeder. Loïs heeft op de basisschool een klas overgeslagen en ging toen vorig jaar naar het Stedelijk Gym in Utrecht. Wat moest dat worden? In zo’n vreemde omgeving? Zij heeft het er ook moeilijk mee gehad, maar -echt Loïs- zij heeft er zich met verve doorheen geslagen! En met prachtige resultaten: haar rapport is om in te lijsten!

Oma en Opa zijn gelukkig met alle zeven kleinkinderen en mogen zij ook een klein beetje trots op hen zijn?

Voor meer foto’s van de kleinkinderen, klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *