Schaakmeesters

Mijn kleinzoon Chris en kleindochter Dieni zitten allebei op een schaakvereniging ”3 Torens”.

Mijn kleinzoon Chris en kleindochter Dieni zitten allebei op een schaakvereniging ”3 Torens”.


Chris en Dieni allebei kampioenen opstapje 2 (1ste en 2de prijs).

Stappenexamens

Vrijdag 24 november 2006 gaat de geschiedenis in als de dag van het allereerste stappenexamen bij 3-Torens. Er zijn al zo’n 10 schaakavonden voorbij. Veel kinderen hebben flink gewerkt in hun lesgroep. Er zijn ook veel nieuwe stappenboeken uitgereikt aan nieuwe kinderen en aan iedereen die alle vragen in zijn stappenboek had gemaakt, Hoog tijd voor een extra stappenexamen dus! Uit elke lesgroep hebben een aantal kinderen eerst een oefenexamen gemaakt en als dat goed ging of als je nèt één vraag te kort had dan mocht je meedoen. Twee kandidaten haalden de streep nog niet, zij zullen vast de volgende keer meer succes hebben! 10 kinderen hebben het examen gehaald. Proficiat!


Chris haalt zijn eerste stappenexamen ”opstapje 1”


Dieni haalt haar eerste stappenexamen ”opstapje 1”

Bijna alle uitslagen van de stappenexamens van 15 juni 2007 zijn binnen. Er zijn nog 3 kinderen die het volgende week zullen doen. Het is prima gegaan met mooie resultaten. Sean Tsai is maar nèt op de club, maar had al veel geoefend en hij kon invallen en heeft direct Opstapje 1 binnen! Onze meiden, Yvette en Maud, gaan met een stappendiploma in de linkerhand en een badminton racket in de andere hand volgend jaar op vrijdag hun tegenspelers alle hoeken van het bord, ehh, veld laten zien.

Florian haalde met een eindsprintje Stap 3. Hij komt dus bij de Stap 4 groep. Dat is ècht gaaf. Robin Sloekers zat nog te worstelen met een vraag over schaak geven met een pion. En ook hij scoort mooi in de roos. Net als Lars, die snel klaar was en Opstapje 1 gehaald heeft. Voor Vincent was het helemaal geweldig. Twee keer tien! Dat zijn twintig punten voor Opstapje 1 èn 2. Chris Bogaards laat ook even een poepie ruiken door Opstapje 2 op zijn naam te zetten. Goed gedaan! Kamil heeft het heel mooi gedaan en een heel mooi cijfer voor Opstapje 2. En dat geldt zeker ook voor Dieni en Rick. Zij zijn allebei dit jaar op de club gekomen en hebben allebei Opstapje 2 schitterend gehaald. Chris vd Werf is ook dit jaar op de club gekomen en hard aan de slag gegaan. Op 24 november had hij al Opstapje 1 en nu ook nog Opstapje 2 èn Stap 1 gehaald. Fantastisch! Aiko gaat de zomer in met het Stap 1 diploma. En nog niet eens één jaar op de club. Dat is groots!

Op 22 juni is nog examen gedaan door Jorn, Stefan en Robin. Robin had het wel heel druk, met zijn examen en ook met Wesley. De vragen waren iets te lastig. Gewoon de volgende keer beter!  Jorn heeft het goed gedaan en heeft Opstapje 1 in zijn zak zitten, Stefan deed het fantastisch! Van stap 1, had hij op maar één vraag na alles goed!


Chris haalt zijn opstapje 2 en stap 1

 


Dieni haalt haar opstapje 2

Ook mijn dochter (moeder van Chris en Dieni) Philippien zit op schaakcursus.


Philippien schaakt tegen Anca


Zij heeft in mei 2007 haar stap 1 gehaald en gaat in september 2007 door naar stap 2

Update Mei 2008

Ook in de lente van 2008 is er weer nieuws te melden van het Schaakfront te Bleiswijk.

Allereerst moeder Pien: zij heeft het tweede stappen-diploma gehaald. Op de foto wordt zij gefeliciteerd. Wij voegen onze felicitaties daaraan toe! Hulde hoor!

Dan zoon Chris. Hij deed mee aan een groot schaaktoernooi in Spijkenisse en wist daar de derde prijs te behalen. Geweldig hoor Chris! Wij, de grootouders, waren er ook even bij en hebben genoten van de schitterende ambiance! Dieni heeft op dat toernooi ook goed gespeeld.

 

2 gedachten over “Schaakmeesters”

  1. Opa en Oma zijn trots op hun kleinkinderen Dieni en Chris en dochter Pien, die in het schaken zo’n plezier hebben gekregen! Opa weet uit ervaring hoe moeilijk zo’n spelletje schaak is. Daarom: hulde, en nog eens hulde!
    Er volgen hopelijk nog meer mooie uitslagen en foto’s!

  2. Weer zijn Chris en Dieni thuisgekomen met een mooi resultaat! Zelfs bekers! Geweldig hoor, kinderen, zo doorgaan! Oma en Opa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *