Robin is een padvinder

Onze kleinzoon Robin is een padvinder. Dat past wel bij hem. Hij is altijd al een jongen geweest, die op ontdekkingsreis ging en altijd bezig was in de natuur. Ik herinner me nog de tijd dat we kastanjes gingen rapen in Amersfoort. Van die mooie glimmende! We hadden zakken vol!

RobinOnze kleinzoon Robin is een padvinder. Dat past wel bij hem. Hij is altijd al een jongen geweest, die op ontdekkingsreis ging en altijd bezig was in de natuur. Ik herinner me nog de tijd dat we kastanjes gingen rapen in Amersfoort. Van die mooie glimmende! We hadden zakken vol!

Nu is hij inmiddels 9 en zoekt hij stenen, heeft interesse voor opgravingen en alles wat er groeit en bloeit in de tuin. De padvinderij hoort dus echt bij hem, denk ik. Nou is dat een ouderwets woord: padvinders. Zo werden ze vroeger genoemd. Het was een wereldwijde beweging van jonge mensen en hun leiders.

De oprichter was een Engelsman, Baden Powell, in de 19e eeuw. In 1973 heeft het een nieuw jasje gekregen. Toen werd het “scouting”, dat klinkt internationaler. En dat moest ook wel, want inmiddels was de padvindersbeweging wereldwijd uitgegroeid. Op dit moment vinden we scouts in wel 160 landen, met wel bijna 40 miljoen leden. Geen wonder dat je ze ook in De Bilt hebt, waar mijn kleinzoon Robin woont. Scouting St Laurentius. Omdat hij nog maar 9 is, kwam hij terecht in de groep van die leeftijd, die “welpen” genoemd wordt. Het heeft te maken met de jongen van wilde dieren zoals tijgers, die ook welpen heten. Die wereld van de natuur, de jungle, wordt in de spelletjes die ze doen ook nagebootst. Als voorbeeld hebben ze het Jungle-Book van Rudyard Kipling, verfilmd in de mooie tekenfilms van Walt Disney. De leden van de groep nemen ook de namen over uit die jungle-verhalen. Zo heet de leider van de groep “Akela” (= de grote grijze wolf). Of Robin al een naam gekregen heeft, weet ik niet. Ik zal ’t hem gauw vragen. Hij is nog maar pas geïnstalleerd. Hieronder kunt u de foto’s er van zien. Bij de installatie moest hij ook een gelofte afleggen.

De welpenwet kent hij natuurlijk uit zijn hoofd:

“Een welp speelt met de anderen in de jungle,
Hij is vriendelijk, behulpzaam en houdt vol;
Een welp zorgt goed voor de natuur.”

Opa en Oma zijn trots op zo’n kleinzoon!

 

 

 

 

 

Zijn zusje Loïs is een echte hockeymeid. Kijk maar naar de foto: helemaal rechts.

 

 

2 gedachten over “Robin is een padvinder”

  1. ik zit zelf ook op scouting en dat is erg luek hoor
    ik zit dan zelf bij een gemengde groep dat is dus landscouts wat uw kleinzoon is en waterscouting oftewel zeeverkenners dat is dat je gaat zeilen enzo maar wij hebben dus zeg maar twee verschillende groepen in een

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *