Het drukke leven van een kleinzoon

Chris in Bleiswijk gaat een rustige vakantietijd tegemoet! Alles stopt! In de eerste plaats de school. Niet, dat hij het daar nu zo druk mee heeft, maar er gaan toch elke dag weer wat uurtjes in zitten. Dan komt het schaken op de schaakvereniging “De Drie Torens”, pianoles en de korfbal bij de Weidevogels. Allemaal dingen, die onze Chris graag doet en waar hij ook succes mee heeft.

Olijke ChrisChris in Bleiswijk gaat een rustige tijd tegemoet! Alles stopt! In de eerste plaats de school. Niet, dat hij het daar nu zo druk mee heeft, maar er gaan toch elke dag weer wat uurtjes in zitten. Dan komt het schaken op de schaakvereniging “De Drie Torens” de wekelijkse pianoles en de korfbal bij de Weidevogels op zaterdagochtend. Allemaal dingen, die onze Chris graag doet en waar hij ook succes mee heeft. Ja zeker, onze Chris is een druk baasje! Uit al die activiteiten vloeien nog eens extra bezigheden voort, zoals schaken op school en “voorspelen” op de Muziekschool.  Op 27 mei nam hij deel aan het schoolschaaktoernooi Lansingerland en haalde hij met zijn team van De Poort de hoofdprijs binnen. In dat team speelde ook zijn grote zus Dieni. Hij was de sterspeler van het toernooi, omdat hij alle partijen wist te winnen! Ook met zijn korfbalploeg, Weidevogels E3, haalde hij de volle buit binnen: zij werden pas geleden kampioen! Op 11 juni mocht hij “voorspelen” op de Muziekschool. Hij had daarvoor het prachtige Ave Maria van Bach-Gounod ingestudeerd. Maar daar moest nog een partij bij. Men had gedacht aan een zangstem. De echtgenoot van de pianolerares kan mooi zingen, maar dorst het toch niet aan. Toen heeft de klarinetleraar het overgenomen. Het werd een groot succes. Alleen jammer, dat vader Bart er niet bij kon zijn. Die zat in het Zwarte Woud om zijn schoonmoeder te ondersteunen, daar zijn schoonvader al daar in het ziekenhuis was opgenomen.

De komende tijd heeft hij dus even rust. Alleen de pianostudie, elke dag een half uur, gaat door. Maar dat doet hij met zijn vader (Bart). En dat vindt hij niet erg. Dat is alleen maar leuk!

P.S. Oma en Opa zijn erg trots op je!

Chris als voetballer  Chris achter de computer

2 gedachten over “Het drukke leven van een kleinzoon”

  1. Lieve Dieni,
    Ook over jou ga ik eens een mooi stukje schrijven hoor! Wacht maar af! Veel liefs en knuffels van je opa AVUS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *